Tegenwoordig beoefenen zo’n 9000 Nederlanders in verenigingsverband handboogschieten als sport. Bij Archery Events doen wij dat zowel ’s winters als ’s zomers buiten. In verschillende materiaalklassen gaan we de competitie met elkaar aan op afstanden die kunnen variëren van 5 tot 90 meter. Wij schieten op doelen die kunnen variëren van blazoenen tot levensechte 3D doelen. Hoewel we ook regelmatig wedstrijden schieten in teamverband, is boogschieten echt een individuele sport: het schieten van een pijl gebeurt door één persoon.
Handboog disciplines.
Er bestaan veel verschillende soorten handbogen varierend van traditionele bogen tot en met de high-tech compound bogen. Met welk type je ook schiet, of gaat schieten, bij Archery Events is altijd wel iemand bereid om de uitdaging aan te gaan.

Binnen onze vereniging hanteren wij vier verschillende categorieën.

Recurve/compound

Bogen met richtmiddelen, stabilisatoren etc. Aluminium of carbon pijlen.

Barebow modern

Bogen met venster maar zonder richtmiddelen, stabi’s etc. Houten, carbon of aluminium pijlen.

Barebow traditioneel

Bogen zonder venster. Longbows met oplegger. Houten pijlen.

Historisch

Bogen van natuurlijke materialen. Houten pijlen.

Archery Events competitie

Bij Archery Events zijn steeds meer leden “Traditioneel” gaan schieten, maar zijn we zeker geen traditionele vereniging. Iedereen kan schieten met het soort/type boog waarmee hij of zij zich prettig voelt. Onderling zijn er veel verschillen. Een High Tech compound boog is veel nauwkeuriger dan een historische boog.

Bij wedstrijden met 30 pijlen, is de maximale score 300 punten. Per wedstrijd wordt per klasse een passend blazoen gebruikt, zodat onderlinge competitie mogelijk is.

Bij 3D wedstrijden wordt de puntentelling aangepast zodat de high tech schutter extra punten verdient als deze nog nauwkeuriger het doel op de “spot” weet te raken. Voor de beginnende schutter is er ook voldoende uitdaging, we kennen zelfs een aangepaste cursus 3D wedstrijd. Voor ieder wat wils!