Onze vereniging biedt de mogelijkheid groepen en individuen kennis te laten maken met de edele kunst van het boogschieten in de vorm van een clinic of boogschietcursus.

Clinic

Kruip in de huid van de roemruchte handboogstrijders en leer de edele sport van het handboogschieten.

Na de uitleg over veiligheid en techniek beginnen de oefenrondes gevolgd door een wedstrijdje boogschieten!

Na een aantal ronden weten we welke persoon de meeste punten heeft geschoten.

Een clinic handboogschieten duurt gemiddeld 3 kwartier tot maximaal een uur.

De kosten bedragen € 20,- per persoon (inclusief 1 koffie of thee bij ontvangst per persoon). U kunt er dus voor kiezen deze clinic als korte activiteit te boeken, bijvoorbeeld als leuke onderbreking in uw vergadering of als feestje. De clinic is voor personen vanaf 12 jaar, jeugd van 12 tot 18 jaar altijd onder begeleiding van een volwassene.

De clinic vindt plaats op onze eigen vereniging op het sportpark het Leidse Hout.

Er is bij ons de gelegenheid om na afloop nog iets te drinken, dit wordt apart afgerekend.

Een clinic is ook te boeken als proefles voor 1 of (maximaal) 2 personen. Vul ook hiervoor het formulier in.

Mogelijke datum en tijd is afhankelijk van verenigingsactiviteiten en het beschikbaar zijn van vrijwilligers om het een en ander te begeleiden. Doe dus op tijd een aanvraag en let ook op uw spambox na het versturen van het formulier, om  geen mail van ons te missen!

Voor meer informatie kunt u het contactformulier op onze website invullen.

Boogschietcursus

Deze cursus beslaat 8 weken lang 1 les per week van circa 1,5 uur op de woensdag avond waarbij er tijdens elke les aandacht wordt besteed aan een van de vele aspecten van het boogschieten. Je krijgt uitleg over het materiaal, de veiligheid en leert de basistechniek onder begeleiding van ervaren boogschutters. Aan het einde van de cursus heb je een niveau bereikt waarmee je met de andere leden mee kunt trainen.

Op dit moment biedt onze vereniging een 2 keer per jaar een boogschietcursus aan (maart-april en september-oktober). De cursus kan gevolgd worden vanaf 18 jaar.

De kosten voor de cursus bedragen € 80,00. Dit is exclusief gebruik van bescherm materiaal (een armbeschermer, een sling en een vingertab), hiervoor wordt een borg gevraagd van €25,-. Deze wordt terugbetaald als de materialen aan het eind van de cursus onbeschadigd worden ingeleverd. Als je lid wordt, kun je nog maximaal drie maanden clubmateriaal (boog en pijlen) gebruiken, hierna moet eigen materiaal aangeschaft worden.

Aanmelden voor deze cursus of vragen over deze cursus?
Gelieve het contactformulier op onze website invullen. Let ook op uw spambox na het versturen van het formulier, om  geen mail van ons te missen!