Je bent geïnteresseerd in het boogschieten of je hebt net een beginners- of schoolsportcursus of clinic achter de rug en hebt ontdekt dat boogschieten echt heel erg leuk is. Maar je zit met een aantal vragen. Wat kost een lidmaatschap, hoe kom je aan een boog, wanneer kun je trainen? Op deze en andere praktische vragen vind je hieronder het antwoord.

Kosten:

De eerste kennismaking is gratis dus kom een keer langs op woensdagavond of zondagmiddag! Als het je bevalt kun je voor een gering bedrag de beginnerscursus volgen, twee maal per jaar op woensdagavond (zie ook het tabblad “clinics en cursussen” bovenaan de pagina). Zo kun je onder begeleiding in groepsverband kennismaken met de sport en de vereniging, terwijl je gebruik maakt van het clubmateriaal. Besluit je daarna lid te worden, is er voor ieders budget een ruime keuze in materiaal. Let op: Op dit moment is de cursus alleen toegankelijk vanaf 18 jaar. Lidmaatschap voor jeugd is alleen mogelijk met gelijktijdig lidmaatschap van een ouder (jeugd schiet onder begeleiding van een ouder).

Overzicht:

Eerste kennismaking (incl. gebruik clubmateriaal): gratis.
Beginnerscursus € 80,- (8 lessen van 1,5 uur incl. gebruik clubmateriaal); en borg €25,- voor de beschermingsmaterialen.

Contributie op jaarbasis (prijzen 2024):

Aspirant lidmaatschap Volwassenen € 162,50 (incl. 3 maanden gebruik clubmateriaal)
Volwaardig lidmaatschap Volwassenen € 162,50

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor een heel kalenderjaar. Opzegging geschiedt schriftelijk of per e-mail vóór 31 december van het lopende jaar.

Wanneer je gedurende het jaar (bijvoorbeeld na het volgen van de cursus) lid wordt, wordt het lidmaatschapsgeld naar rato voor de rest van het jaar berekend, per hele maand afgerond.

Contributie jeugd op jaarbasis (prijzen 2024):

Aspirant lidmaatschap Jeugd € 135,00 (incl. 3 maanden gebruik clubmateriaal)
Volwaardig lidmaatschap Jeugd € 135,00

Het lidmaatschap wordt aangegaan voor een heel kalenderjaar. Opzegging geschiedt schriftelijk of per e-mail vóór 31 december van het lopende jaar.

Wanneer je gedurende het jaar (bijvoorbeeld na het volgen van de cursus) lid wordt, wordt het lidmaatschapsgeld naar rato voor de rest van het jaar berekend, per hele maand afgerond.

Sport en cultuur voor een gezond en gelukkig leven!

Sporten en/of deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen. Zo is bewezen dat regelmatig bewegen zorgt voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én groeiend zelfvertrouwen. Supergezond dus!

Te weinig geld?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Helaas is deelnemen voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leeft rond het bestaansminimum en kan dit niet betalen.

Is er geen geld voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit.

Meedoen

Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waaraan je mee kunt doen met support vanuit het fonds. Klinkt goed? Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst.

Hoe werkt het?

Stap 1 – Ga op zoek naar een intermediair van het Volwassenenfonds. Die vind je via de zoekfunctie op www.volwassenenfonds.nl.

Stap 2 – Maak een afspraak met de intermediair, ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en zo ja: bespreek aan welke activiteit je graag wilt meedoen.

Stap 3 – De intermediair doet vervolgens een aanvraag bij het Volwassenenfonds.

Stap 4 – Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Yes? Meld je nu aan bij de sportclub, buurthuis of andere locatie waar de sport- of culturele activiteit plaatsvindt.

Stap 6 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de sportclub of andere aanbieder.

Tip!
Print de Deelnemerskaart, vul hem in en neem hem mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan de aanvraag extra snel gedaan worden.

Vragen?
Op de website www.volwassenenfonds.nl vind je meer informatie.